De Biblion-recensie voor RUIS

De Biblion-recensie voor RUIS;

De Nederlandse, in Canada wonende hoofdpersoon Mikayla Jackson (ik-persoon) is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks geteisterd door nachtmerries, hallucinaties en waanzinnige denkbeelden. In een ge├»soleerd Canadees dorp, waar iedereen haar lijkt te willen helpen, zit ze gevangen in een groot mysterieus ziekenhuis, waar zich bizarre gruwelijke zaken afspelen. De schrijfster (1972) vertelt beeldend, en schuwt morbide lugubere scenes niet. De schrijfstijl is vlot, en het verhaal heeft korte hoofdstukken. Toch leest het aanvankelijk wat moeizaam, omdat werkelijkheid, verbeelding en waanzin zo door elkaar lopen. Dit veroorzaakt verwarring en vergt enige gewenning en geconcentreerd lezen. De spanning wordt tot het eind goed vastgehouden. Pas in het laatste hoofdstuk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en wordt het verhaal opeens geloofwaardig. Knap geschreven intrigerende horrorthriller met een vleugje sciencefiction. Niet los te lezen vervolg op ‘Het vervloekte huis‘* (verschenen in 2016). – Ria Scholten-Boswerger

Binnenkort is RUIS ook beschikbaar bij de bibliotheek!