De officiële site van Lydia van Houten

LYDIA VAN HOUTEN

HET VERVLOEKTE HUIS

0000000000001 MARKET ORANJE JPGIn juni verschijnt bij Kabook uitgevers een thriller van schrijfster Lydia van Houten. Na haar thrillerdebuut in 2015, komt de Westervoortse van Houten nu met haar tweede thriller: Het vervloekte huis. Het verhaal speelt zich in Canada af, in en rond een Twin Peaks- achtige omgeving genaamd Rocky Roads. Centraal staat de 43-jarige Nederlandse journaliste Mikayla Jackson, van wie het leven een dramatisch wending krijgt na de zelfmoord van haar echtgenoot.

Na meer dan twintig prenten- en jeugdboektitels, die verschenen in binnen- en buitenland, gooit de schrijfster het roer definitief om: Van Houten debuteerde vorig jaar met de psychologisch erotische thriller ‘Doodstil’ dat meerdere vier-sterrenrecensies ontving.

Lezers en critici reageerden zo enthousiast dat een nieuwe thriller niet uit kon blijven. Het boek verschijnt in de Maand van het Spannende Boek – 3 t/m 19 juni 2016, dat dit jaar geheel in het teken staat van de Nederlandse thriller, onder het motto: Bloed in de polder.

Het vervloekte huis synopsis: als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Ze erft een huis in Rocky Roads, Canada en verhuist. Al snel stuit ze op de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder. Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt.

Wim Sanders (AKO-literatuurprijs 2006) over haar thrillerdebuut: ‘Een goed thrillerdebuut van Lydia van Houten, die erin slaagt om middels de intriges de spanning er tot het einde toe goed in te houden. Het lukt haar de lezer als in een echte whodunit in het verhaal te sleuren om hem daarna niet meer los te laten.’

Het vervloekte huis ligt begin juni in de boekhandel en is nu ook te reserveren.

BOEKHANDEL 01 JPG

Achterflap:

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen…

 (Verwacht)

BROCHURE 2016

BROCHURE 2017jpg

 

Het vervloekte huis