Recensie door Passie voor boeken

000001 Ranking

Tot nu toe ben ik echt verrast wat betreft de opmerkingen die terugkomen op mijn eerste thriller. Zo wil ik graag wat reacties met jullie delen, want deze geweldige lezers hebben de moeite genomen om naast het lezen ook nog eens een spoor achter te laten voor mensen die mijn boek niet kennen. De eerste recensie kwam terug van een extreem kritische lezeres. Dit is wat ze op mijn tijdlijn schreef:

“Mijn mening over Doodstil
(omdat iedereen het mag weten ;-))
Zaterdagavond om +-19:00 uur begonnen met lezen, zondagmorgen rond 11uur klaar (en ja tussendoor ook geslapen enz)
Wat een heerlijk boek;
Fijne stijl,
Mooi in elkaar gezet met de verbanden tussen de personen,
Details precies goed beschreven, niet teveel weggelaten of juist teveel beschreven,
Prettige spanningsopbouw,
Jah wat nog meer…
Zeer zekers een nieuwe favoriet erbij op mijn lijstje!! Keep it up!”

 

Jeetje! Wat een leesmarathon…  nu had een proeflezer al aangegeven dat wegleggen moeilijk was, maar dit? Dit moet een absoluut leesrecord zijn!  😀

 

Daarna kwam een tweede recensie terug. Deze keer van de website: passievoorboeken en wat voor een! Zo schrijft de recensent het volgende:

 

“Het verhaal is raadselachtig en ik ben regelmatig een kant opgestuurd waarvan later bleek dat dit niet de juiste was. De nieuwsgierigheid blijft tot aan het einde gevoed en als vanzelf wordt je meegesleept naar een spannende en onverwachte ontknoping.

 

‘Mijn angst had plaatsgemaakt voor iets wat ik nooit eerder had meegemaakt, absolute sensatie en opwinding. Ik wilde me begeven in zijn schoenen om te weten wat hem dreef. Ik moest het weten!

 

Een uniek gekozen onderwerp en een verhaal in een filmische setting. Het zou een mooi script kunnen zijn voor een crime serie. Lydia van Houten is vooral bekend van de populaire fantasyserie Het teken van drieDoodstil is haar thrillerdebuut en naar mijn mening is het zeker geen verkeerde keuze geweest om ook in dit genre te gaan schrijven.”

Lees hier de hele recensie

 

Mijn dank aan Passie voor Boeken voor deze recensie! Ook voor het plaatsen van de recensie op Hebban, Bol.com, Goodreads en Boekensalon!

 

Dan een antwoord op de vraag die ik kreeg. Hoe kwam ik aan mijn stalker die iedereen op de zenuwen weet te werken? Inspiratie zit soms in een clipje…