Signeersessie Rebers Boek en Buro

Zaterdag 20 juni* 2015 moest ik er ook aan geloven. Want na jaren van verstoppen en undercover werken was er geen ontkomen meer aan. Deze dag kroop ik uit mijn schulp en was het mijn eerste kennismaking met mijn lezers. Boekhandel Rebers Boek en Buro in Zevenaar stelde hun hele zaak ter beschikking, en vonden het niet erg dat het overgenomen werd door een invasie van enthousiaste lezers en een heuse camera ploeg. Het werd een chaotische maar erg gezellige middag.

IMG-20150620-WA0008

 

(een droom die uitkwam…)

Meteen bij binnenkomst werd ik ontvangen met een heerlijk vers gezet kopje cappuccino, en zag ik dat de tafel al vol boeken lag. Na wat geschuif, en de nodige zorgen dat er niemand was, nam ik plaats en meteen verscheen de camera ploeg van de Beeldbuis. Dé lokale zender van Westervoort: met het verzoek om een interview.

Hoe gaaf!!

Op dat moment kwamen ook de eerste lezers binnen, en vanaf dat moment liep het door. Nee, geen rijen tot de deur. Wel nieuwsgierige klanten die mij aanspraken met: ‘hé ik ken je niet?’

IMG-20150620-WA0003

(… en ik bleef niet alleen…)

Toen ik vertelde dat het mijn debuut was, en dat het boek pas vier dagen uit was, kwamen er vragen. Heel veel vragen: over het schrijven, over andere schrijvers, over thrillers in het algemeen… en de nodige opmerkingen. De mooiste opmerking en het grootste compliment  kwam van een lezeres die ongeveer alles had gelezen. Een echte pro!

Bookshop

 

Ze vertelde me dat ze zo kritisch was dat ze alleen een boek kocht als de eerste bladzijde beviel. Dat ik de test had doorstaan (*poeh, er viel een last van mijn schouders) en ze vergeleek mijn werk met Karin Slaughter waar ze een groot liefhebber van was. Met een rood hoofd merkte ik op dat ik nooit iets van haar gelezen had. Een vreemde schaamte overviel me, omdat ik af en toe het idee heb dat ik onder een rots leef.

IMG-20150620-WA0001

Zo lees ik nu bijvoorbeeld alles van Ayn Rand en moet ik bekennen dat het hooguit qua fictie bij Steven King blijft. En toevallig heb ik met Koningdag boeken gekocht van Nicci French. Om mijn leven te beteren, -natuurlijk nog steeds ongelezen.

BOEK

 

Eigenlijk wist ik absoluut niet of die vergelijking met Karin Slaughter goed of slecht was. Gelukkig verzekerde ze me dat het oké was. Ook dat was een opluchting. Nu moet ik hoognodig op zoek naar een boek van Karin Slaughter, en komt ze op mijn hoe-kom-ik-daar-in-godsnaam-ooit-nog doorheen boekenstapel.

IMG-20150620-WA0002

 

O, en ik kreeg zelfs cadeaus. Hoe lief en leuk is dat…

IMG_20150620_193703

Chocolade!! Hoe weten jullie dat toch?;-)

En een superlief bloemstukje. Die staat om mijn bureau en ik zal hem goed verzorgen!

 

IMG-20150620-WA0006

 

Kortom het was een hele gezellige middag! Ik leerde niet bang te zijn, en leerde zo mijn lezers kennen. En ze waren helemaal niet eng, juist superleuk!

 

IMG-20150620-WA0000

 

Mochten jullie nog een gesigneerd exemplaar zoeken: er ligt nog een heel klein stapeltje bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar…

 

IMG-20150620-WA0009

* Dank je wel Anja!!