Persbericht: Fantasy heeft auteur te pakken

Druk aan het werk met het schrijven van het manuscript; het laatste deel – DBvIII. Hoe het gaat heten is… (nog eventjes een geheim). Verwacht voorjaar 2012 bij uitgeverij Ellessy. Fantasy heeft auteur L.A. Dawn te pakken

WESTERVOORT – ‘Het laatste oordeel’ (Codex Trias) is het derde en laatste deel van ‘De bron van drie’, geschreven door L.A. Dawn (pseudoniem van Lydia Albadoro). Dit keer gepubliceerd door Uitgeverij Ellessy, omdat de schrijfster begreep dat een mens nu eenmaal niet alles zelf kan doen. ‘Mijn kracht zit in creativiteit en niet in de zakelijke kant. Ellessy voelde goed; er was meteen een klik.’
‘Het laatste oordeel’ is een spannend, sprookjesachtig verhaal, dat gaat over gewone kinderen die in een geheimzinnige wereld avonturen beleven. Het behoort daarmee tot het fantasygenre, een stijl die de schrijfster goed ligt. Fantasy geeft een stukje vrijheid, niets is onmogelijk. De natuurwetten gelden er niet meer en de geest gaat er met mij vandoor. Het verhaal is daardoor ook voor mij een avontuur, immers het speelt zich af in mijn hoofd. De landschappen en de hoofdpersonen komen echt tot leven. Daarom kan ik ook zo beeldend schrijven. Eigenlijk ben ik alleen maar waarnemer in dit proces. Fantasy is voor mij mystiek; de eeuwige zoektocht naar het goede, en het verslaan van het kwade. 
Toch zit er veel meer in het verhaal dan in eerste instantie lijkt, waardoor het ook een boek voor volwassenen is. ,,Het is groter dan een avontuur”, verklaart L.A. Dawn. ,,Nadat mensen het boek hebben gelezen, weet ik zeker dat ze zich verwonderd zullen afvragen of er meer is, en… dat is er ook. Wij worden dagelijks afgeleid, weg van de fantasierijke hersenenhelft. Dat is zo jammer, want juist dat deeltje is wat ons vleugels geeft.” De serie is gewoon een superspannend en meeslepend verhaal.’

Het laatste oordeel (Codex Trias), fantasy 13+. Auteur: L.A. Dawn. Uitgave: Uitgeverij Ellessy. ISBN: 978 90 8660 177 6. Prijs: 17,95 euro.

http://www.ellessy.nl/